IMPORTANT!
Els dies d'èxit d'aquest fòrum van ser ja fa molts anys i ara resta abandonat, de manera que he decidit bloquejar-ne els nous registres i deixar-lo com a fòrum de només lectura perquè no se'n perdi el contingut.
Si has arribat aquí cercant un fòrum d'anime, manga o cultura japonesa en català, et recomano que facis una visita a Tadaima.cat, el fòrum de referència sobre aquests temes en l'actualitat!

Utena

Amor, romanços, yaoi... Parleu de shojo tot passant-vos per aquí!
Avatar de l’usuari
Esbotzegat
No és un gira-sol
Entrades: 1766
Membre des de: 12/06/2003 a les 18:35
Ubicació: Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Esbotzegat »

Ja, em passa lo mateix, i per això pregunto xD. Com que l'Aloy diu que les cadires són metàfores i no sé quantes més diu que n'hi ha, he pensat: ves, que deuen ser metàfores. I per això pregunto XD (potser simbolitza que cada vegada bufa més fort i per això es van apagant xD)
Ereza
Forum Hoster
Entrades: 1345
Membre des de: 14/06/2003 a les 11:21
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ereza »

Ja sabeu la meva opinió d'aquesta sèrie, però ara que diueu de metàfores, podríeu fer com un amic meu i dir "tota la sèrie és una metàfora" xD
Imatge
Avatar de l’usuari
koemma
Entrades: 196
Membre des de: 20/06/2004 a les 11:53
Ubicació: pos kom sempre al rei kai (am en koenma *o*)
Contacta:

Entrada Autor: koemma »

io nu entenk gaire re i nuse lu k t signifikat i lu no XDD lu de lovni k xoka kontra la torre akella t signifikat??
Kaiba: I’m ony here to chew buble gum and kick ass..... and I’m outta buble gum

1ª REGLA DEL SEME DONAR ES MILLOR QUE REBRE XD
Avatar de l’usuari
Esbotzegat
No és un gira-sol
Entrades: 1766
Membre des de: 12/06/2003 a les 18:35
Ubicació: Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Esbotzegat »

No sé si té cap mena de simbologia... segur que té algo a veure amb la cultura japonesa (potser els llegendaris guerres com Soda Nobunaga® lluitaven entre ombres per no veure la cara del seu enemic per si els hi feia llàstima i aquesta tradició s'ha mantingut generació en generacíó). El cas és que ric moltíssim XD
Visitant

Entrada Autor: Visitant »

Holes! Tinc un ordinador que funciona quan vol! no és fantàstic? XDD

Ye, el de les espelmes me'l vai perdre per culpa d'un examen Ú__Ù PErò e sona que el que s'apagués una espelma tenia a veure amb el que just abans passava. Així que recomano als que tenen el capítol gravat que el revisin per si un cas ^^ (jo ho faria.... Però com sóc un "maldito vago" (en catatalà sona tan finament que no m'atreveixo a traduir-ho ^^U) que mai tinc ganes de programar el video :Þ).

Però els d'ahir no me'l vai perdre i van ser boníssims! Vai riure moltíssim (sobre tot amb el segon). Com es pot "fer punt de creu" amb l'Akio i parlar sobre el que dinaran quan arrivin???? Ò__Ó "*Moan* m'ha sobrat salmó! *moan*Faré uns espàrracs a la planxa......! *pèrdua del coneixement i mossegada als dits*" ¬¬U Molt malament aquesta noia. ^^UU

Uhm..... Simbologies trobades.... Uhm....... Crec que cap en concret, però van haver moltes coses desconcertants, com ara el que deia la Utena entre revival i revival que, posats a ser paranoics, potser volien dir alguna cosa més ^^UU (o realment la noia parla de temes bastant poc interessants ^^UUU). A això li hem d'afegir el soroll de metrònom que sonava a la primera part del primer capítol i l'impresionant troç de gel que estava utilitzant l'Anthy per fer el kakigori ^^U (ja no parlem de l'impresionant ganivet de serra....... Realment terrorífica. Entre això i l'autisme a l'observatori en el següent capítol, amb aquell reflex a les ulleres a l'estil professor Tomoe, em sembla que no m'aproparia gaire a aquesta noia ^^UUU).

Ah! I les noies de les ombres xineses..... Crec que és el que va dir algú, que potser el significat del que diuen es perd amb la traducció. (així que jo ja passo de trencar-me el cap ^^U) Què són i d'on venen és una cosa que més val no investigar perque ens podríem tornar ben bojos ^^U
Avatar de l’usuari
Aloy
Entrades: 140
Membre des de: 23/08/2004 a les 21:24
Ubicació: uhm... Davant l'ordinador? Ô_ó

Entrada Autor: Aloy »

Per fi la història és explicada! Però...... Fins a quin punt és real??

Aquesta és la meva gran pregunta en tota la série, "qué és real i qué no" ^^UU A veure, la història de les ombres xineses és com molt conte de fades (amb l'humor particular d'aquesta gent ^^U). Tot sembla passar en un món antic, molt llunyà de l'actual. Mentre que el que s'explica després, el que li explica Deus a Utena en el seu somni, és molt proper (tenen fax! Com es menja que el món sigui ple de princeses en ple segle XX?? ^^U).

------*warning! zona amb possibles spoilers!* ------

Uhm.... En els capítols finals es dona a entendre que tot era una il·lusió creada per l'Akio, no? Castell, cotxes, taules...... No podria ser que en sí, tota la màgia de la série fos creació també seva? Si fos així, podria ser que Déus no fos més que una doble personalitat d'Akio, el record de la seva bondadosa noblesa d'altres temps, i que la història de la bruixeta Anthy no fos més que la història d'una noia assessinada per la ràbia d'un poble, i tot el que va veure la Utena (Anthy clavada per milers d'espases) no fos més que un altre miratge creat per l'Akio. Però si així fos, l'Anthy hauria d'estar morta, clar. Potser va ser atacada i no morta? O potser realment és un càstig "diví" i té clavades milers d'espases? Uhm...... Crec que mai esbrinaré què va passar realment ^^U Qué és veritat, què és mentida, què és realitat, què és fantasia.... Algun voluntari? ^^

------*Fi sels Spoilers. Zona lliure de lectura*---------

Però, és curiós. Pensava que el Tôga seria l'únic que no seria pas manipulat per la Fi del Món. Però avui queda demostrat que no és així. I ja no parlo de la fidelitat conscient que ha declarat avui mentre parlava amb el Saijonji, sinó de com l'Akio es manega les situacions per fer que el Tôga es posi gelós (cavall, arrecades.....). No m'ho crec pas això de què només la vol distreure. Més aviat, qui la vol distreure és l'Akio ^^U l'altre simplement babeja o, com han dit les ombres, és l'única noia que se li ha resistit i suposa una situació inesperada per a ell.

Per cert, quina anada d'olla amb les fotos`^^U m'encantaria veure que coi fan mentre no enfoca la camara aquesta gent, i fins a quin punt és obedient el tôga amb la l'Akio :wink:

Detalls del dia:

- l'última escena on la Utena mira l'Anthy i la veu clavada d'espasas.

-Quan el tôga li regala les arrecades, es gaire bon moment per posar-se a menjar pastanagues? ^^U

- Al final ens han deixat amb les ganes de saber quin significat tenia la rosella ("amapola" en castellà) en el llenguatge de les flors! >__<
[color=red].: Has vingut per tornar... [/color]
             
                       [color=darkred]     ...O tornes per marxar...? :.[/color]
Avatar de l’usuari
Esbotzegat
No és un gira-sol
Entrades: 1766
Membre des de: 12/06/2003 a les 18:35
Ubicació: Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Esbotzegat »

Aviam, lo de les espases sí que deu ser una metàfora... el dolor de l'Anshii és passar a ser un objecte que va de mans en mans i que tothom faci d'ella el que vulgui, sense poder expressar mai els seus sentiments... dient només el que l'altre vol sentir. fins que el príncep (la Utena, o digues-li l'Uteno) la llibera.

I lo de la pastanaga? Vaja, ja sabem que la pastanaga es relaciona amb certa part del cos, com tots els aliments que tenen forma allargada (plàtans, raves, etc). Potser el fet que dugués la pastanaga a la boca és una manera de dir que a part de treure's la samarreta i lluir cos hi passa alguna cosa més entre aquells dos XD
Ran
Entrades: 1153
Membre des de: 26/07/2004 a les 20:15
Ubicació: Sabadell, BCN, Catalunya

Entrada Autor: Ran »

El cavalls no mengen pastanagues també? xD

La rosella en el llenguatge de les flors significa individualitat i somni.
***Ran-neechan***

<<La mort està tan convençuda de la seva victòria que ens deixa una vida d'avantatge>>

There's only one truth
AkirA
Entrades: 479
Membre des de: 22/12/2003 a les 00:56
Ubicació: El Món Infernal
Contacta:

Entrada Autor: AkirA »

no tot a d tenir una explikació logika, akesta mena d "paranoies" tmb formen part d la trama d la serie suposo jo
[i][color=red]aite ga warukatta na[/i][/color]
[img]http://www.wizarduniverse.com/_gfx_/magazines/anime/AN20030826-asl.gif[/img]
Avatar de l’usuari
yuki_14
Entrades: 473
Membre des de: 13/06/2003 a les 21:29
Ubicació: tic x alli, perduda,...
Contacta:

Entrada Autor: yuki_14 »

Ja se que ara no ve al cas pero es que m'intriga desde fa un temps i......... (weno hi han bastantes coses de la serie xo aquesta en concret....)
sabeu el capitol en el que la germana del Miki i ell rebien una trucada de son pare que els hi deia que es tornava a casar. La noia amb la que es tornava a casar no era la nuvia de la rosa?? Es que mu va semblar pero no u se del cert.
i trobaré..... omplint els forats del temps.... i cridaré..... sol i tu!!!!! HERMIONE KARINYU TETIMU!!! ^^
Avatar de l’usuari
koemma
Entrades: 196
Membre des de: 20/06/2004 a les 11:53
Ubicació: pos kom sempre al rei kai (am en koenma *o*)
Contacta:

Entrada Autor: koemma »

@.@ am i tb em va extranya po tenin un germa kom t de playboy... ia no mestranya res XDD
Kaiba: I’m ony here to chew buble gum and kick ass..... and I’m outta buble gum

1ª REGLA DEL SEME DONAR ES MILLOR QUE REBRE XD
Avatar de l’usuari
Aloy
Entrades: 140
Membre des de: 23/08/2004 a les 21:24
Ubicació: uhm... Davant l'ordinador? Ô_ó

Entrada Autor: Aloy »

yuki ha escrit:sabeu el capitol en el que la germana del Miki i ell rebien una trucada de son pare que els hi deia que es tornava a casar. La noia amb la que es tornava a casar no era la nuvia de la rosa?? Es que mu va semblar pero no u se del cert.
Jo crec que tot plegat és una estratagema de la fi del món per tal d'encarrilar les accions de'n Miki per on a ell li interessa (només que no recordo gaire d'aquell episodi, aquesta vegada només vai poder veure el resum del capítol on la Utena i l'Akio feien "punt de creu" Ú__Ù)

Demà els dos últims capítols! No sé si estar feliç o trist ^^U És que són taaaaaaaaaaaaan bons!! Qui no els hagi vist i hagi estat seguint la serie, que no se'ls perdi!!! (uhm.. no calia l'advertència, oi? jeje, ja et deixen amb la suficient intriga ^^U) PErò....... Trobo una llàstima, aquest cop sí, que els donin tots dos seguit. M'enrecordo que quan va acabar el primer dels dos l'estat de xoc em va durar fins al dia següent (temps que no serà tant demà ^^U). Molt fort demà, insisteixo.
[color=red].: Has vingut per tornar... [/color]
             
                       [color=darkred]     ...O tornes per marxar...? :.[/color]
Avatar de l’usuari
Esbotzegat
No és un gira-sol
Entrades: 1766
Membre des de: 12/06/2003 a les 18:35
Ubicació: Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Esbotzegat »

Ostres, ja tinc ganes de veure'ls que encara no els he vistos ^^

Potser tens raó, que tot plegat són maquinacions de la fi del món. Així tot cobra sentit. Però només una cosa, de debò l'Anshii i la Utena fan "punt de creu"? No les he vistes mai en acció. Deu ser...

Anshii: "Senyoreta Utena, senyoreta Utena! Miri quin llangardaix verinós que he brodat!"
Utena: "Ostres, que maco! Jo he brodat uns espàrracs amb ketxup. Mira mira!"
Ran
Entrades: 1153
Membre des de: 26/07/2004 a les 20:15
Ubicació: Sabadell, BCN, Catalunya

Entrada Autor: Ran »

:? :cry: Quna ràbia! No he pogut veure els dos últims episodis... els més interessants, quina llàstima...
***Ran-neechan***

<<La mort està tan convençuda de la seva victòria que ens deixa una vida d'avantatge>>

There's only one truth
Avatar de l’usuari
Hermione99
Entrades: 977
Membre des de: 03/07/2003 a les 15:44
Ubicació: En un lloc de la Terra
Contacta:

Entrada Autor: Hermione99 »

No? Juer nena xD Doncs a mi m'han agradat molt, encara que no entenc del tot...
+++ spoiler (o m'ho sembla xD)+++

...és perque quan l'Utena obre el taut on està l'Anshii es desmunta tot...

+++ fi dl spoiler +++
[img]http://img128.imageshack.us/img128/1683/carnetsound012hermi9hl.gif[/img][img]http://pobladores.lycos.es/data/pobladores.com/he/rm/hermione99/channels/temps_lliure/images/4241412signatura.gif[/img]
Avatar de l’usuari
Esbotzegat
No és un gira-sol
Entrades: 1766
Membre des de: 12/06/2003 a les 18:35
Ubicació: Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Esbotzegat »

Aloy, tu que entens més la sèrie que els seus propis creadors, pel poder de Zeus que t'ha estat concedit, explica'ns el final XD

Perquè...

És possible que l'Anshii sobrevisqui a la caiguda des d'aquell castell? I és possible que l'Anshii sobrevisqui als milers de ganivets que li claven? Quantes Anshii hi ha? On va a parar la Utena?

Això sí: simbologia captada!! Quan l'Anshii apareix al final sense ulleres, simbolitza que per fi s'ha tret de sobre el pes que li impedia veure amb claredat? Qui sap, qui sap...
AkirA
Entrades: 479
Membre des de: 22/12/2003 a les 00:56
Ubicació: El Món Infernal
Contacta:

Entrada Autor: AkirA »

Sheikah ha escrit:Quan l'Anshii apareix al final sense ulleres, simbolitza que per fi s'ha tret de sobre el pes que li impedia veure amb claredat?
normalment les ulleres són per veure-hi millor pro..XD com k en akesta serie mai res és el sembla...^^;
[i][color=red]aite ga warukatta na[/i][/color]
[img]http://www.wizarduniverse.com/_gfx_/magazines/anime/AN20030826-asl.gif[/img]
Avatar de l’usuari
Aloy
Entrades: 140
Membre des de: 23/08/2004 a les 21:24
Ubicació: uhm... Davant l'ordinador? Ô_ó

Entrada Autor: Aloy »

Holeeeeees!! Uf! Fa molt que no comentava res (bue, dos dies, però podria haver dit més ^^UU) però és que....... Per fi tinc vacances!! Ue!! ^o^ (però no sé com m'ho faig que estic mil vegades més cansat ara que en tot l'estiu =__=)

A veure, per parts ^^
Ran ha escrit: El cavalls no mengen pastanagues també? xD
La rosella en el llenguatge de les flors significa individualitat i somni.
Ye, em quedo amb la teva hipòtesi. És el més lògic, la veritat ^^U Si pensava anar a muntar a cavall després de donar-li les arrecades, no és tan estrany que porti "menjar de cavalls" a la butxaca, no?

Gràcies per lo de la Rosella ^^ Em sembla molt interessant això que algú algun dia decidís crear un llenguatge de símbols amb les diferents flors conegudes a reu. (segur que va ser algun floristes amb molta inventiva que venia poc, però a mi ja m'està bé ^^)
AkirA ha escrit: no tot a d tenir una explikació logika, akesta mena d "paranoies" tmb formen part d la trama d la serie suposo jo
Crec que tens raó, però....... És que m'agrada tant menllar-me el cap! =^^= No ho puc evitar :P
Sheikah ha escrit:Aloy, tu que entens més la sèrie que els seus propis creadors


Tan de bo!!! Tinc tants i tants dubtes........ Ú__Ù Però crec que reafirmaré la meva teoria de què ni ells mateixos ho entenen gaire ^^UU

Tot i així, el que em va dir una amiga em va ajudar a veure una part del final qeu se m'havia escapat. Al final la Utena no aconsegueix treure l'Anthy del Taut, però això no treu que no revolucioni el món. El seu pas per l'escola Ohtori ha fet que les vides dels qui l'han coneguda es normalitzessin, (autonomia per Tsubabuki, Bones relacions entre germans, bones relacions entre amics....) No ho sé, és com un Happy ending tot plegat. Aquests canvis inclouen a la Himemiya, que canvia radicalment el look, i deixa de banda al seu germà. Crec que en part, si havia fet tot allò, és perquè el seu germà l'havia fet creure que ningú més que ell l'estimava i que només ell podria alliberar-la del seu patiment. Un cop veu la realitat, i que hi ha més possibilitats en la vida, deixa de banda el passat i se'n va a retrobar la Utena per fer un nou futur.
Sheikah ha escrit:És possible que l'Anshii sobrevisqui a la caiguda des d'aquell castell? I és possible que l'Anshii sobrevisqui als milers de ganivets que li claven? Quantes Anshii hi ha? On va a parar la Utena?
Realment.... Ni idea ^^U Com vas veure, l'Akio explica que tot el que és la zona de duels és producte del seu planetari. Per això vai dir alguns dies que no tenia ni idea de què era real i què no :P Llavors, podria ser que l'Anthy caigués de dalt de tot de l'edifici, i pot ser que no. Pot ser que la Utena fos atravessada per milers d'espases...... I pot ser que no ^^U Ni idea, realment. Però, tot i així, si suposem que viuen en un món real, com el nostre, llavors la Utena hauria d'estar en un lloc fora de tot el recinte. Al cap i a la fi, bé hi deu haver vida més enllà de l'academia Ohtori, oi? ^^ (M'acavo d'adonar que tota l'estona hem assumit que la lògica del seu món és com la nostra.)

I...... Coses que em van encatar dels últims capítols ^o^ (a veure si m'enrecordo de totes ^^U):

- Automofes d'en Miki i la Juri mentre juguen al badminton.

- Utena i Anthy fent bromes sobre el té i es pastes.

- Moment "puñalada trapera" de l'Anthy i frase "mai podrà ser el meu príncep". (Realment entren ganes d'escanyar-la allà mateix ^^U)

- Cara de flipat de l'Akio quan, mentre es pren un suc, totes les espases es paren de cop.

- De què va Déus dient "el teu unic cónsol és que et dongui un petó" ^^U Això és ser cregut i la resta bestieses! (la veritat és que el tiu s'ho val XD~~)

- Uf, i em va fer molt de mal veure les mans fetes pols de la Utena després de tants esforços >__<

Ah! I una pregunta també: Perquè quan la Utena intenta obrir el taut després d'haver obert la porta de la rosa l'Akio està en contra? Què vol dir això, que si l'hagués obert ell no hagués aparegut un taut? O__o

Doncs res, a difrutar de la nova programació de tardor del 3xl. A veure que porten de nou (i si em dona temps de veure-ho ^^U) Estic desitjant que Yu Yu canviin d'una vegada l'ending (el següent i el de les fotos són els meus preferits ^^) i... Em va sembla veure al teletext que emtetrien la mítica (però completament desconeguda per a mi ^^U) Kimagure Orange Road. És veritat?

P.D. Llàstima que el primer penúltim capítol no el vai poder veure sencer. M'ahgués agradat enterar-me bé del que diuen la resta de duelistes quan es reuneixen per última vegada. Ú__Ù

P.D.2 Sort que aquí els missatges no queden tallats ^^UUUUUUUUU
[color=red].: Has vingut per tornar... [/color]
             
                       [color=darkred]     ...O tornes per marxar...? :.[/color]
Avatar de l’usuari
Hermione99
Entrades: 977
Membre des de: 03/07/2003 a les 15:44
Ubicació: En un lloc de la Terra
Contacta:

Entrada Autor: Hermione99 »

Aloy ha escrit:Ah! I una pregunta també: Perquè quan la Utena intenta obrir el taut després d'haver obert la porta de la rosa l'Akio està en contra? Què vol dir això, que si l'hagués obert ell no hagués aparegut un taut? O__o
Suposo que cada persona veia allà el que més desitjava, no era el "ganxo" que feien servir pk la gent lluites contra l'Utena?

~~
-Ei,... que no ho sents?

-Sentir el què?

-És el so del teu esperit, que encara no es dóna per vençut. Ressona pertot arreu, a la Fi del Món. Estic segur.. que el sents, aquest so.

-No t’entenc. Què carai vols dir? El sento. És veritat, el sento. Què passa?

-Que què passa? No preguntis i acompanya’ns al món que tant desitges!
~~
Que per què ho poso? Perquè en tenia ganes xD
Hermione99 l’ha editat per darrera vegada el dia: 24/09/2004 a les 18:22, en total s’ha editat 1 vegada.
[img]http://img128.imageshack.us/img128/1683/carnetsound012hermi9hl.gif[/img][img]http://pobladores.lycos.es/data/pobladores.com/he/rm/hermione99/channels/temps_lliure/images/4241412signatura.gif[/img]
Ran
Entrades: 1153
Membre des de: 26/07/2004 a les 20:15
Ubicació: Sabadell, BCN, Catalunya

Entrada Autor: Ran »

Jo sempre he pensat que aquell que aconseguia el poder dels miracles i obria la porta, al darrere d'aquesta apareixia el desig de la persona. En el cas de la Utena, que volia salvar l'Anshii, apareix el taúd on ella estava atrapada i mira d'ajudar-la (^^ un altre cop). Suposo que si l'Akio obrís la porta no passaria el mateix. Qui sap, qui sap...

Per cert, ahir va començar Kimagure Orange Road (cada tarda a les 19.28 més o menys n_nU).
***Ran-neechan***

<<La mort està tan convençuda de la seva victòria que ens deixa una vida d'avantatge>>

There's only one truth
Respon

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 57 visitants